Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

«Αριστερά»: Μεταλλαγμένη ή «νόθο» παιδί του κεφαλαίου;

Στην δεκαετία του 1970 ένα σύνθημα κυριαρχούσε στο λεξιλόγιο της τότε αριστεράς και του τότε ΠΑΣΟΚ, ως αντιπολίτευση.
ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ
Ήταν η απάντηση στην πολιτική της λεγόμενης δεξιάς του Καραμανλή για είσοδο στην τότε ΕΟΚ και μετέπειτα Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ΚΚΕ πάντα ένθερμο ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ως το μακρύ χέρι του κεφαλαίου που προωθούσε τον καταμερισμό εργασίας για ορθολογισμό στην παραγωγή.
Είχαν σχεδιάσει στις Βρυξέλες την Ελλάδα, ως χώρα σερβιτόρων και υπηρεσιών, με καταστροφή της παραγωγικής βάσης της χώρας (βιομηχανία και βιοτεχνία) και με περιορισμό της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής.
Στόχος η ΜΗ αυτάρκεια της χώρας σε τροφή. Αυτό ήταν το σχέδιο υποδούλωσης της χώρας.
Εφόσον πέτυχαν την υλοποίηση του σχεδίου σήμερα βιώνουμε και την δήμευση των περιουσιών των Ελλήνων μέσω φόρων και ΕΝΦΙΑ.
Το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων και των Ευρωπαίων επιστρέφει στην δεκαετία του 50. Οι πλούσιοι πλουσιότεροι, οι φτωχοί φτωχότεροι και η καταστροφή της μεσαίας τάξης είναι η σύγχρονη πραγματικότητα που βιώνουν οι λαοί της Ευρώπης μετά την παράδοσή τους στην παγκοσμιοποίηση.
Ενώ θα περίμενε κανείς η «αριστερά» να είναι επικεφαλής του αγώνα για την διάλυση αυτού του επικίνδυνου καπιταλιστικού κατασκευάσματος που λέγεται παγκοσμιοποίηση, βλέπουμε το αντίστροφο υπό την «κρυφή αιγίδα» των Θεοκτόνων.
Η υποτιθέμενη αριστερά και «προοδευτική» διανόηση στην Ευρώπη είναι οι πιο θερμοί υποστηρικτές του κεφαλαίου και των σχεδίων του.
Έχουν ιδεολογικά δαιμονοποιήσει τον όρο  ακροδεξιά. Οτιδήποτε αντιστέκεται σε αυτούς το βαπτίζουν «ακροδεξιά», τρομοκρατώντας τα φτωχά λαϊκά στρώματα που βιώνουν τη λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης στην καθημερινότητά τους.
Στην έξοδο της Αγγλίας από την Ευρώπη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα ψήφιζαν έξοδο και οι αστοί του Λονδίνου, το κεφάλαιο εν γένει, με παρέμβαση και του ίδιου Εβραίου αρχιτοκογλύφου Σόρος την παραμονή.
Το εκπληκτικό είναι ότι η υποτιθέμενη «αριστερά» της χώρας μας με την κυβέρνησή της ήταν η πιο ένθερμη σύμμαχος των σχεδίων του κεφαλαίου και του Σόρος.
Άρα πλέον μπορούμε να μιλάμε για την απόλυτη μετάλλαξη στο πιο ασφαλές τσιράκι του κεφαλαίου!
Η ψυχολογική βία με τον χαρακτηρισμό οιουδήποτε αντιδρά ως ακροδεξιού, δεν πιάνει τόσο πλέον. Ας βρουν κάτι άλλο ως επιχείρημα.
Το δημοψήφισμα του Ιουλίου 2015, σωστά είχε χαρακτηριστεί από τους προπαγανδιστές του ΝΑΙ ως απόφαση παραμονής ή όχι στην Ευρώπη. Το ΟΧΙ του Ελληνικού λαού ήταν βροντερό και σε αντίθεση με το ΝΑΙ που επεδίωκε ο ΣΥΡΙΖΑ. 
*Δεν είναι τυχαίες οι δηλώσεις Βαρουφάκη και Ζ. Κωνσταντοπούλου ότι αυτό το βράδυ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε κλίμα κηδείας.
Και όμως μόνο στην ευνουχισμένη Ελλάδα μπορούσε ένα τόσο βροντερό ΟΧΙ να μετατραπεί σε ΝΑΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου