Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017

Η νόσος της παράνοιας είναι ανίατος

Ο νόμος προστατεύει τους εγκληματίες. Διαβάστε δικαστική απόφαση να φρίξετε
    Γνώρισα τον κ. Καράμπελα, ιατρό στο "Τζάνειο" νοσοκομείο, ο οποίος μού διηγήθηκε το δράμα του. Συγκεκριμένα, πριν από λίγα χρόνια ένοπλοι διαρρήκτες εισέβαλαν στο σπίτι του. Ο ίδιος απουσίαζε και μέσα στο σπίτι βρίσκονταν ο γιος του και ο σκύλος του, ένας γερμανικός ποιμενικός.
   Όταν οι ένοπλοι διαρρήκτες κινήθηκαν απειλητικά προς το παιδί, ο σκύλος μπήκε μπροστά για να το προστατεύσει. Οι διαρρήκτες προσπάθησαν να παρακάμψουν βιαίως το παιδί και το σκύλο, προκειμένου να ληστέψουν το σπίτι. Τότε ο σκύλος όρμησε στον ένα διαρρήκτη με σκοπό να τον απομακρύνει και πέταξε τον άλλον κάτω από τη σκάλα.
   Ο ένας διαρρήκτης, όσο τραυμάτιζε τον σκύλο με ένα κατσαβίδι, δέχθηκε πλήγμα στην καρωτίδα από το πονεμένο ζώο και τελικά κατέληξε. Ο άλλος διαρρήκτης τραυματίστηκε καθώς έπεσε από τη σκάλα του σπιτιού.
   Σε μια σοβαρή χώρα, θα ερχόταν η αστυνομία και αφού εφαρμόζονταν οι συνήθεις διαδικασίες, ο εν ζωή διαρρήκτης θα καταδικαζόταν για διάρρηξη, οπλοκατοχή και απειλή κατά της ζωής.
   Στην Ελλάδα όμως δεν έγιναν έτσι τα πράγματα. Στην Ελλάδα αν κάποιος διαρρήξει το σπίτι σου, δεν έχεις δικαίωμα να προστατέψεις ούτε τον εαυτό σου ούτε την οικογένειά σου. Αντιθέτως, το πλέον πιθανό είναι να καταλήξεις στα θυμαράκια επειδή σε σκότωσε ο διαρρήκτης, είτε στη φυλακή επειδή σκότωσες ή τραυμάτισες (εσύ ή το σκυλί σου, δεν έχει σημασία) τον δράστη.
    Έτσι συνέβη και στην περίπτωση του κ. Καράμπελα, μολονότι ο ίδιος απουσίαζε από το σπίτι του. Ο κ. Καράμπελας, αφού έπεσε θύμα ειρωνείας και χλεύης από την πρόεδρο του δικαστηρίου, καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκιση.
   Ο διαρρήκτης που επέζησε, ο οποίος θα μπορούσε να είχε σκοτώσει τον γιο του κ. Καράμπελα, όχι μόνο δεν καταδικάστηκε, αλλά άσκησε και αγωγή ζητώντας αποζημίωση επειδή κατά τη ληστεία τραυματίστηκε και δεν θα μπορούσε στη συνέχεια να εργαστεί, δηλαδή να κλέβει σπίτια.
   Δεν μπαίνω σε διαδικασία να περιγράψω την οικονομική και ψυχική ταλαιπωρία του ιατρού με όλο αυτό που συνέβη. Ο νόμος προστατεύει ξεκάθαρα τον εγκληματία. Τέλος.
  Κατέστρεψε τη ζωή ενός ευυπόληπτου πολίτη εις όφελος των εγκληματιών. Δυστυχώς, ο τρόπος με τον οποίο απονέμεται η δικαιοσύνη (ή και η αδικία) στην Ελλάδα κινείται στα όρια του παραλόγου. Είναι αδιανόητο το ότι οι πολίτες δεν μπορούν να προστατέψουν τη ζωή τους, αφού το δικαίωμα στην αυτοάμυνα δεν ισχύει. Το μόνο θετικό από όλη αυτή την ιστορία είναι ότι δεν συνέβη κάτι κακό στο παιδί του και ότι ο σκύλος του επέζησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου