Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

Γαλλική επανάσταση - η μεγαλύτερη απάτη της ιστορίας


 Το σύνολο των αυτοαποκαλούμενων προοδευτικών σήμερα, αναφέρονται πάντα στη Γαλλική Επανάσταση ως την κορυφαία διαδικασία προόδου για την ανθρωπότητα.  Για να δούμε όμως, τι η ήταν η Γαλλική Επανάσταση.
   Στα 1.750 μΧ περίπου στην Γαλλία υπήρχαν τρεις τάξεις Η τάξη των ευγενών και κυβερνούσαν, η τάξη του κλήρου (καθολικοί). Και οι δύο τάξεις ήταν το 3% του γαλλικού λαού.  Η Τρίτη τάξη που ήταν το υπόλοιπο 97% ήταν αυτοί που πλήρωσαν τους φόρους και δεν συμμετείχαν στην εξουσία.
   Η Γαλλική Επανάσταση ήταν η ανατροπή της τάξης των ευγενών από την εξουσία, από την τρίτη τάξη,  αλλά από ποια τρίτη τάξη. Ήταν η αντικατάσταση στην εξουσία των ευγενών από τους πλούσιους, μία απόλυτη αστική επανάσταση
Δεν είναι τυχαίο ότι οι ηγέτες της επανάστασης ανήκουν όλοι στα ανώτερα οικονομικά στρώματα της Γαλλικής κοινωνίας
   Ως αντιπάλους συνάντησαν μπροστά τους όχι μόνο τους ευγενείς ή τους κληρικούς τους οποίους κατέσφαξαν αλλά κυρίως μέλη της τρίτης τάξης που δεν έβλεπαν τίποτα κοινό με τους αστούς που αντικατέστησαν στην εξουσία τους ευγενείς.
  Αυτοί εισήγαγαν στην ιστορία ως πολιτικό εργαλείο την λαιμητόμο. Ο δημόσιος αποκεφαλισμός ήταν το τίμημα όσων αντιστέκονταν στην επανάσταση ή όσων καταγγέλλονταν ότι δεν ήταν με την επανάσταση.
   Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι όλοι οι ηγέτες της επανάστασης αποκεφαλίστηκαν, όχι από αντεπαναστάτες (τους οποίους μαζικά σφαγίαζαν), αλλά από συντρόφους τους “επαναστάτες” και στην ουσία στυγνούς δολοφόνους.
   Η επανάσταση την οποία θαυμάζουν οι σημερινοί  αυτοαποκαλούμενοι προοδευτικοί δεν άφησε απολύτως κανένα στέλεχός της να πεθάνει φυσιολογικά. Όλοι πέρασαν από την λαιμητόμο με τελευταίο τον κορυφαίο ηγέτη της Ροβεσπιέρο.
   Κληρονομιά της Γαλλικής Αστικής Επανάστασης μπορούν να θεωρηθούν οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι του 20ου αιώνα.
Η σοβιετική επανάσταση που με τον ίδιο τρόπο εξόντωναν όποιον θεωρούσαν ότι δεν ήταν μαζί τους με εκατοντάδες χιλιάδες θύματα.
   Και η ιστορία του δικού μας ΚΚΕ  ίδιο κατάλοιπο είναι. Μόνο οι ηγέτες του, των τελευταίων 30 χρόνων δεν κατηγορήθηκαν από τους συντρόφους τους ως προδότες.
Για του λόγου το αληθές, ας δούμε δύο εξαιρετικά αφιερώματα σε αυτή την μεγάλη επανάσταση των δολοφόνων για να πάρετε μια γεύση ιστορίας.

Ένα αφιέρωμα μιας 1,5 ώρας: "Γαλλική Επανάσταση"
Για τους πιο απαιτητικούς, μια ταινία 5 ωρών: με τίτλο
"Η Γαλλική Επανάσταση"

   Αξίζουν και τα δύο. Θα σας λυθούν πολλές απορίες. Αυτοί ήταν οι δάσκαλοι των σφαγών του 20ου αιώνα. Ήταν η μεγάλη αστική επανάσταση που έφερε στην εξουσία τους πλούσιους - αστούς στην θέση των αριστοκρατών - ευγενών.
   Άδελφότητα, αλληλεγγύη και Ισότητα ήταν το μεγάλο κόλπο και η μεγάλη απάτη των αστών, να πείσουν τους φτωχούς ότι ήταν ίσοι: οι πάμπλουτοι αστοί με τους φτωχούς εργάτες και αγρότες.
Λίγα ακόμα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου