Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Απλά μαθήματα ιστορίας _ περί πολυτεχνείου και CIA ...


Η μαύρη αλήθεια για το πολυτεχνείο
Το ΚΚΕ και το ΚΚΕ Εσωτερικού τότε κατήγγειλαν την εξέγερση του πολυτεχνείου ως οργανωμένη από πράκτορες με στόχο:

ΤΟ ΚΚΕ
-  την επαναφορά του στρατιωτικού νόμου και το δυνάμωμα της αιματηρής τρομοκρατίας, έλεγε το ΚΚΕ (Πανσπουδαστική-8)

“Καταγγέλλουμε την προσχεδιασμένη εισβολή στο χώρο του Πολυτεχνείου την Τετάρτη, 14 του Νοέμβρη, 350 περίπου προβοκατόρων της ΚΥΠ, σύμφωνα με το προβοκατόρικο σχέδιο των Ρουφογάλλη-Καραγιαννόπουλου, με σκοπό να προβάλλουν με κάθε μέσο τραμπουκισμού και προβοκάτσιας, γελοία και αναρχικά συνθήματα που δεν εκφράζανε τη στιγμή και τις συγκεκριμένες δυνάμεις. Για να μπορέσουν παραπέρα, κατασκευάζοντας (και με τη βοήθεια των χουντικών μέσων ενημέρωσης) την εικόνα μιας μεμονωμένης εξτρεμιστικής αναρχικής εξέγερσης, να χρησιμοποιήσουν το χιλιοτριμμένο πρόσχημα του “επαπειλούμενου κοινωνικού καθεστώτος”, για να δικαιολογήσουν την επαναφορά του στρατιωτικού νόμου και το δυνάμωμα της αιματηρής τρομοκρατίας”.

ΤΟ ΚΚΕ Εσωτερικού πολιτικός προγόνου του ΣΥΡΙΖΑ
- για να φράξουν το δρόμο προς την κατεύθυνση προς την δημοκρατική ομαλότητα, έλεγε το ΚΚΕ Εσωτερικού  (Δρακόπουλος -Εφ. Ελευθεροτυπία (28/11/2004, σελ.54).

 “Η εξέλιξη στον τόπο μας έχει περιέλθει σε λεπτό σημείο. Παράλληλα, στο ευρύτερο δημοκρατικό κίνημα που αξιώνει την είσοδο στη δημοκρατική ομαλότητα, σκοτεινές δυνάμεις εργάζονται για να φράξουν το δρόμο προς την κατεύθυνση αυτή και οργανώνουν προκλήσεις για να δικαιολογήσουν την επιβολή στρατοκρατικών μέτρων”

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Τελικά είχαν δίκιο και οι δύο.
  Πως το ΚΚΕ μιλούσε για «επαναφορά του στρατιωτικού νόμου» αν υπήρχε αυτός. Επιβεβαιώνει ότι δεν υπήρχε γιατί πράγματι είχε καταργηθεί ένα μήνα νωρίτερα 8 Οκτωβρίου 1973, όταν στην εξουσία βρέθηκε η πολιτική κυβέρνηση Μαρκεζίνη. Το ΚΚΕ επιβεβαιώθηκε, ο στρατιωτικός νόμος επανήλθε μετά τα γεγονότα του πολυτεχνείου.
  Πως το ΚΚΕ Εσωτερικού μιλούσε για «φράξιμο του δρόμου προς την είσοδο στην δημοκρατική ομαλότητα»; Πράγματι είχαν προκηρυχθεί εκλογές για τον Φεβρουάριο του 1974, οι οποίες βεβαίως δεν έγιναν μετά τα γεγονότα του πολυτεχνείου.
   Τι έγινε μετά το πολυτεχνείο;
  Η χούντα που είχε παραδώσει την εξουσία επανήλθε δια του Ιωαννίδη και οργάνωσε την επέμβαση στην Κύπρο και την πρόσκληση των Τούρκων δια του Μακαρίου (άλλη πικρή και μεγάλη αλήθεια αυτή) και η εξήγηση γιατί οι «δημοκράτες» έθαψαν τον φάκελο της Κύπρου.

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΡΟΛΕΓΟΜΕΝΑ
1. Η κυβέρνηση Παπαδόπουλου (Μάιος 1973) είχε συμφωνήσει με Καναδική εταιρεία την εξόρυξη πετρελαίου στην θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Πελοποννήσου, και πληρωμή αυτού με δραχμή. Έσπαγε την εξάρτηση του πετρελαίου από το δολάριο. Το ίδιο έκαναν αργότερα ο Καντάφι και Σαντάμ και γνωρίζουμε όλοι την «τύχη τους».

2. Ο Παπαδόπουλος το καλοκαίρι του 1973 αρνήθηκε την παραχώρηση της Σούδας για διέλευση των αμερικανικών αεροπλάνων στην πορεία τους προς την Μέση Ανατολή.

*Άλλοι δύο σοβαρότατοι λόγοι αποπομπής του από τους αμερικανούς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου