Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Προς διέγερση λογικής ...

Αγαπητοί φίλοι
  Θα επιχειρήσω σήμερα μια διέγερση της λογικής με χρήση απλών επιστημονικών δεδομένων της καθημερινότητάς μας.
- Είναι γνωστό ότι χρησιμοποιούμε το ψυγείο για την συντήρηση τροφίμων.
 Το τρόφιμα τα αποθηκεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία (0-5) βαθμούς Κελσίου, διότι στις χαμηλές θερμοκρασίες εμποδίζεται η αναπαραγωγή μικροβίων ή επιβραδύνεται αν υπάρχουν.
- Είναι γνωστό ότι κατά την εκπνοή, από το στόμα και την μύτη μας εκπνέουμε, διοξείδιο του άνθρακα και υδρατμούς. 
- Είναι γνωστό ότι το νερό για να βρεθεί σε κατάσταση ατμού πρέπει να έχει θερμοκρασία 100 βαθμών Κελσίου.   Οι εκπεμπόμενοι  υδρατμοί όμως βρίσκονται σε μικρότερη θερμοκρασία από αυτήν λόγω υγροποίησης προ της εκπνοής. Η απόδειξη της ύπαρξής τους φαίνεται από την εκπνοή μας μπροστά σε ένα τζάμι (υγροποιούνται αμέσως κυρίως τον χειμώνα και ιδρώνει το τζάμι).
 Η υψηλή θερμοκρασία των εκπεμπόμενων υδρατμών αποδεικνύεται και από την ενστικτώδη κίνησή μας, τις ημέρες του χειμώνα να βάζουμε τα χέρια μας στο στόμα για να τα ζεστάνουμε.
  Εφόσον λοιπόν το ψύχος (ψυγείο) εμποδίζει την αναπαραγωγή μικροβίων, αντίθετα:
 Ένας υγρός και ζεστός χώρος, είναι η καλύτερη φωλιά ταχείας αναπαραγωγής μικροβίων!
 Αυτός ακριβώς ο χώρος - εκκόλαψης μικροβίων - είναι η μάσκα που φοράτε (αγαπητοί συμπολίτες), νομίζοντας ότι σας προστατεύει από ενδεχόμενα μικρόβια!
 Είναι ένας ωραιότατος υγρός και θερμός χώρος προς εκκόλαψη παντός μικροβίου!
 Επίσης τα χέρια μας έχουν από μόνα τους φυσική προστασία, αντίθετα με τα γάντια που δεν έχουν. Τα χέρια μας εύκολα τα πλένουμε, τα γάντια όμως όχι και με αυτά μεταφέρουμε στο σπίτι μας ότι συναντήσαμε στον δρόμο.
  Και ένα ερώτημα: Αγαπητέ φίλε που κυκλοφορείς με μάσκα και γάντια τι πιστεύεις;
  Ότι εσύ είσαι άρρωστος και προσπαθείς να προστατέψεις τους συνανθρώπους σου, λόγω ευαισθησίας και αγάπης προς τον συνάνθρωπο, όπως συνήθως διαδίδεις; (αν είναι έτσι γιατί δεν πας για νοσηλεία στο νοσοκομείο;) ή
  Ότι όλοι γύρω σου είναι άρρωστοι και προσπαθείς να προστατευτείς από την αρρώστια τους; Τότε γιατί δεν απαιτείς την νοσηλεία όλων των αρρώστων, που εσύ πιστεύεις ότι είναι, για να μην κινδυνεύεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου