Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Όταν το μέλλον δραπετεύει

Ο πρώτος στο Φυσικό φεύγει για Βρετανικό Πανεπιστήμιο (3/12/13)
Στο «κόκκινο» έχει ανέβει η απόγνωση πολλών φοιτητών οι οποίοι περιμένουν αγωνιωδώς να ανοίξουν τα πανεπιστήμια αλλά μάταια. 
Την ώρα που οι διοικητικοί υπάλληλοι τραβούν το σχοινί  και συνεχίζουν τις απεργίες, κάποιοι φοιτητές δεν μένουν με σταυρωμένα χέρια! 
Φεύγουν από την Ελλάδα προκειμένου να συνεχίσουν τις σπουδές τους κάτι που στην χώρα μας δεν μπορούν να κάνουν! 
Σε αυτήν την κατηγορία φοιτητών ανήκει και ο Σταύρος Ευθυμίου. Τι και αν μπήκε πρώτος στη σχολή του Φυσικού; Από ότι φαίνεται θα τον κερδίσουν τα αγγλικά πανεπιστήμια!
Ο Σταύρος Ευθυμίου με συμμετοχές σε ολυμπιάδες και διαγωνισμούς και συνεπές διάβασμα από την Α’ Λυκείου κατάφερε να συγκεντρώσει 19.387 μόρια πετυχαίνοντας την είσοδό του στη σχολή των ονείρων του. Άφησε τη γενέτειρά του τη Ρόδο και ήρθε στην Αθήνα με πολλά όνειρα και μεράκι. 
Τρεις μήνες μετά όλα έχουν αλλάξει καθώς η σχολή παραμένει κλειστή και η Αγγλία είναι πλέον μονόδρομος. «Τόσο καιρό περιμένω άδικα να ανοίξουν οι σχολές» αναφέρει ο ίδιος και προσθέτει: «Η μοναδική επαφή που έχω με τη σχολή μου εδώ και τόσο καιρό είναι μια ανακοίνωση κάθε εβδομάδα στην επίσημη ιστοσελίδα ότι η απεργία συνεχίζεται. Για εμάς τους φοιτητές που είμαστε από επαρχία είναι ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα. Δεν είναι μόνο το άγχος για το πότε επιτέλους θα ανοίξει η σχολή. Το μεγαλύτερο βάρος το οικονομικό»
Και μετά απορούμε γιατί η Ελλάδα «τρώει» τα παιδιά της…
Δυστυχώς η πορεία της χώρας προς εξαφάνιση συνεχίζεται …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου