Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Η Ιστορία λύνει το «Μακεδονικό» …

   Ο Μπότζινταρ Ντιμίτροφ- Божидар Димитров, Βούλγαρος καθηγητής ιστορίας απάντησε με φλεγματικό τρόπο σε συνέντευξη που του έγινε στο κανάλι των Σκοπίων. Όπως παρατίθεται στο Βουλγαρικό πρακτορείο Φόκους, σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με την εθνικότητα του Μ. Αλεξάνδρου, αν είναι Έλληνας, Βούλγαρος ή Σλάβος-Μακεδόνας, τοποθετήθηκε ως εξής:...
«Το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης είναι ένα θεμελιώδες δικαίωμα σε μια δημοκρατία. Ο Μέγας Αλέξανδρος και ο πατέρας του, ο Φίλιππος της Μακεδονίας, παρουσιάζονται στις δημόσιες εμφανίσεις τους ως Έλληνες.Η πολιτική τους φιλοδοξία ήταν να δημιουργήσουν ένα τεράστιο ελληνικό κράτος. Κανείς Κόπανος δεν μπορεί μετά από 2.400 χρόνια να τους δώσει άλλη ταυτότητα .Η αλλαγή της εθνικής ταυτότητας των νεκρών, όπως του βασιλιά Σαμουήλ ή του Γκότσε Ντέλτσεφ είναι ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα του μακεδονισμού, αφού οι άνθρωποι είναι νεκροί και δεν μπορούν να  υπερασπιστούν τον εαυτό τους.Στον πολιτισμένο κόσμο αυτή η πρακτική ονομάζεται Λεηλασία. Στους στρατούς όλου του κόσμου η Λεηλασία τιμωρείται με θάνατο».
Ενδιαφέρουσα είναι και η οπτική του όσον αφορά το «μακεδονικό έθνος» και τον «μακεδονικό λαό», καθώς δήλωσε ότι υπεύθυνος για την ιδέα του 'Μακεδονισμού' ήταν ο  Σέρβος πολιτικος Στ. Νοβάκοβιτς από το 1889 που έγραψε: «Κάθε προσπάθεια των Βουλγάρων της Μακεδονίας να ενωθούν με τη Βουλγαρία έχει αποτύχει. Έτσι, αφήστε τους να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι ανήκουν σε ένα άλλο έθνος εκτός της Βουλγαρίας και της Σερβίας», που θα έχει ως αποτέλεσμα αυτό το μικρό κράτος βουλγαρικής προέλευσης να είναι ευάλωτο σε επιθέσεις.
Σε κάθε περίπτωση, ο κ.  Ντιμίτροφ ανάβει “φιτίλια” με τις δηλώσεις του, δικαιώνοντας όμως πολλές διαμαρτυρίες που έχουν γίνει πάνω στα θέματα αυτά ανά τα χρόνια.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου