Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Όταν βλέπουμε τον θύτη ως θύμα ...

 Ένα σενάριο που γίνεται πραγματικότητα στην χώρα μας σήμερα.
Ας σκεφτούμε την παρακάτω ιστορία.
 Έχει τελειώσει ο Β΄ Παγκόσμιος πόλεμος. Στην Γερμανία επικρατούν οι αντιναζιστικές δυνάμεις και οι εν δράσει ναζιστές δεν αισθάνονται τόσο άνετα. Θεωρούμενοι ως υπαίτιοι των δεινών του Γερμανικού λαού, βρίσκονται σε δυσμένεια στην νέα Γερμανία.
 Αναγκάζονται τότε να καταφύγουν σε άλλες χώρες. Μια εκ των χωρών του προορισμού τους είναι και η Ελλάδα.
 Πως θα σας φαινόταν αν η Ελλάδα της δεκαετίας του 1950, υποδεχόταν τους Γερμανούς ναζί (με τα παιδάκια τους), ως πρόσφυγες αιτούμενους ασύλου;
 Πως θα σας φαινόταν αν εκτός από άσυλο τους παρείχε η Ελλάδα, όλες τις ανέσεις μιας ευχάριστης ζωής;
 Τους παρείχε σπίτια δωρεάν, διατροφή, παιδεία, υγεία και μισθό;
 Προφανώς μας είναι δύσκολο να φανταστούμε ένα τέτοιο σενάριο, που θα μας έκανε να επαναστατήσουμε (αν επρόκειτο για Γερμανούς).
 Δεν είναι όμως καθόλου δύσκολο να συνειδητοποιήσουμε το σενάριο που ζούμε σήμερα. Είναι ακριβώς το ίδιο μόνο που στην θέση των Γερμανών είναι Σύριοι.
 Είναι οι Σύριοι ισλαμιστές (της αραβικής άνοιξης) που ξεκίνησαν τον πόλεμο στην Συρία εναντίον του Άσαντ και των Χριστιανών της Συρίας.
 Ναι είναι οι θύτες, οι πολέμαρχοι που αιματοκύλησαν την Συρία και εμείς σήμερα τους υποδεχόμαστε ως "πρόσφυγες" που χρήζουν προστασίας και ασύλου "ως θύματα πολέμου".
 Αυτό είναι το μεγαλύτερο ανέκδοτο της ιστορίας, που αποκαλύπτει ένα μέρος του λαού μας, ανίκανο να αντιληφθεί στοιχειώδη ιστορικά γεγονότα και απόλυτα επιρρεπή στην μαύρη προπαγάνδα.
 Ναι είναι η απόλυτη ιστορική διαστροφή να αποκαλείς "θύματα πολέμου", αυτούς που προκάλεσαν τον πόλεμο στην χώρα τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου