Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

Φωτιές τότε και τώρα ….

  Θυμάμαι παιδί (δεκαετίες 60 και 70) τι συνέβαινε όταν είχαμε, τότε τυχαίες πυρκαγιές και όχι όπως τώρα οργανωμένων εμπρησμών.

1. Χτυπούσαν οι καμπάνες των εκκλησιών, οποιαδήποτε ώρα ειδοποιώντας άμεσα τον λαό για το γεγονός και την ανάγκη συμμετοχής του στην αυτοπροστασία του.

2. Άδειαζαν τα στρατόπεδα και σύσσωμος ο στρατός συμμετείχε στην πυρόσβεση.

3. Ο λαός έτρεχε συντονισμένα και με πάθος συμμετέχοντας ενεργά στην πυρόσβεση και την προστασία του δημόσιου περιβάλλοντος και της περιουσίας του.

Τι γίνεται σήμερα;

- Καμία καμπάνα δεν κτυπά. Άλλωστε η εκκλησία βρίσκεται σε αναστολή κανονικής λειτουργίας.

-  Ο στρατός είναι ανύπαρκτος. Τις ώρες αυτές ίσως να είναι σε υπηρεσία εξυπηρέτησης «μεταναστών και προσφύγων». Σέρβις φαγητού καθαριότητα και γενικά όλες οι υπηρεσίες δούλων προς αφεντικά.

- Ο λαός σε νιρβάνα. Όσοι αποτολμήσουν να συμμετέχουν στην σωτηρία του τόπου υπάρχουν οι περίφημες αρχές αστυνομία και πυροσβεστική.

Ποια είναι η «δράση» των αρχών;

Προφανώς με άνωθεν εντολές η δράση τους είναι η εξής:

- Τρέχουν στον τόπο της φωτιάς.

- Απομακρύνουν τους κατοίκους εμποδίζοντάς την συμμετοχή τους στην πυρόσβεση και την διάσωση των περιουσιών τους (δήθεν για να μην υπάρχουν ανθρώπινα θύματα).

- Αυτή η «δράση» των «αρχών» απέδωσε 100 νεκρούς στο Μάτι (Αττικής) και την απόλυτη καταστροφή.

- Σε παλαιότερες φωτιές (τότε που κάηκε η Ηλεία 2007) κάτοικοι χωριού της επαρχίας έλεγαν: 

«Ευτυχώς που άργησε να έρθει η πυροσβεστική και σώσαμε το χωριό μας». Χρησιμοποίησαν τα γεωργικά τους μηχανήματα (ραντιστικά κλπ) και έσβησαν την φωτιά στην γένεσή τους.

  Γιατί η αργοπορία της πυροσβεστικής ήταν η σωτηρία τους; Γιατί το μόνο έργο της πυροσβεστικής είναι να διώχνει τους κατοίκους.

  Το σχέδιο καταστροφής της χώρας δεν περιορίζεται μόνο στους εμπρησμούς, αλλά και στην παρεμπόδιση της αντιμετώπισης της φωτιάς από τους κατοίκους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου