Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 30 Ιουλίου 2023

Η μάχη για την ενεργειακή δουλεία μαίνεται!

 Έλληνες ξυπνάτε!

Ζητούνται απαντήσεις σε δύο απορίες

1. Ηλεκτρική ενέργεια χρειαζόμαστε; Η απάντηση είναι ΝΑΙ.

2. Με ποιους τρόπους μπορούμε να την παράγουμε;

Α. Με καύσεις

Α1) Με καύση λιγνίτη. Ο λιγνίτης είναι ορυκτό καύσιμο πεπερασμένης ποσότητας. Κανένας δεν έχει δώσει ακόμα απάντηση για πόσα χρόνια θα υπάρχει απόθεμα λιγνίτη αν συνεχίσουν να δουλεύουν οι υπάρχουσες μονάδες. Το βέβαιο όμως είναι ότι ο λιγνίτης κάποτε θα τελειώσει.

Α2)  Με καύση πετρελαίου. Με δεδομένο ότι δεν ξέρουμε για πόσα χρόνια το πετρέλαιο θα είναι θαμμένο στα βάθη του Αιγαίου, αυτό αποτελεί μια πανάκριβη πηγή που η τιμή της πάντα θα εξαρτάται από τα γεωπολιτικά παιχνίδια των μεγάλων.

Α3) Καύση φυσικού αερίου. Ισχύουν τα προβλήματα του πετρελαίου.

 * Όλες οι καύσεις έχουν παρενέργεια την θερμική ρύπανση με μεγάλο κόστος και για το περιβάλλον και βεβαίως για την υγεία μας.

  Οι δε περιπτώσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου δημιουργούν εξάρτηση από τις μεγάλες δυνάμεις που κλείνουν την στρόφιγγα όποτε το αποφασίσουν.

Β. Με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Β1) Αέρας – αιολική ενέργεια - ανεμογεννήτριες.

 Στην Ελλάδα υπάρχουν τόποι με τεράστιο αιολικό δυναμικό. Είναι κορυφογραμμές βουνών με σχεδόν μηδενική βλάστηση (λόγω του μεγάλου αέρα).

Περιοχή Καρυστίας (Νότια Εύβοια). Νότια Πελοπόννησος (περιοχές Μάνης, Μονεμβάσιας, Νεάπολης). Βόρεια Πελοπόννησος (Αχαία κλπ). Νησιά Κυκλάδων που φυσάει ακατάπαυστα. Περιοχές στην θάλασσα του Αιγαίου. Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Κρήτη.

Ο αέρας είναι ανεξάντλητος και για την χρήση του δεν υπάρχει απολύτως καμία εξάρτηση από καμία δύναμη του εξωτερικού.

Β2) Ήλιος – ηλιακή ενέργεια – φωτοβολταϊκά. Η Ελλάδα είναι η πιο ηλιόλουστη χώρα της Ευρώπης. Υπάρχουν γυμνές από βλάστηση πλαγιές βουνών κοντά σε βουνοκορυφές (με αιολικό δυναμικό) όπου μπορούν να μπουν φωτοβολταϊκά χωρίς να καλυφτεί εύφορο έδαφος και να μην καταστραφούν καλλιεργούμενες εκτάσεις. Μπορούν οι στέγες των σπιτιών να καλύπτονται με φωτοβολταϊκά.

Η ηλιακή ενέργεια είναι ανεξάντλητη και για την χρήση της δεν υπάρχει απολύτως καμία εξάρτηση από καμία δύναμη του εξωτερικού.

Β3) Υδροηλεκτρικά εργοστάσια που αξιοποιούν την κίνηση του νερού που προκύπτει από την κατασκευή φραγμάτων και δημιουργία λιμνών.

Υπάρχουν πολλές περιοχές στη χώρα με τέτοιες δυνατότητες. Ακόμα και για τα φράγματα υπάρχουν αντιδράσεις.

Και η υδροηλεκτρική ενέργεια είναι βεβαίως ανεξάντλητη και δεν υπάρχει απολύτως καμία εξάρτηση από καμία δύναμη του εξωτερικού

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

  Όσοι ακόμα επιμένετε να θέλετε να σκέφτεστε καταλάβατε νομίζω ότι η μάχη μέσω ΜΜΕ και διαδικτύου γίνεται για την ολοκληρωτική ενεργειακή εξάρτηση της χώρας από ξένες δυνάμεις!

Ακούσατε κάποιον να διαμαρτύρεται για το φυσικό αέριο που ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ; ΟΧΙ!

Ακούσατε κάποιον να διαμαρτύρεται για το πετρέλαιο που ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ; ΟΧΙ!

   Ακούσατε όμως όλους να μιλάνε για τον αέρα (ανεμογεννήτριες) και τον ήλιο (φωτοβολταϊκά). Η πρώτη ύλη είναι αέρας και ήλιος που ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ!

Ο μόνος στόχος του θορύβου είναι η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  Από εδώ μαθαίνουμε ότι το 2018 ανακοινώθηκε ότι στα νησιά Σύρο, Τήνο, Μύκονο και Πάρο θα σταματήσει η ηλεκτροδότηση με τις «ρυπογόνες πετρελαϊκές μονάδες» και θα υπάρξει καλωδιακή σύνδεση με την ηπειρωτική Ελλάδα.

 Μέχρι τώρα λοιπόν οι νησιώτες μας ήταν μια χαρά, παράγοντας ρεύμα καίγοντας πανάκριβα αγορασμένο και ρυπογόνο πετρέλαιο. Βέβαια τα καλοκαίρια δεν έφτανε η ενέργεια και είχαν διακοπές και ρεύματος και νερού και μη αφαλάτωση νερού. Κανένα πρόβλημα!!!

  Τώρα που  συζητιέται να μπουν ανεμογεννήτριες προσφέροντας ηλεκτρική ενέργεια από τον αέρα και καμία ρύπανση «ξεσηκώθηκαν» - ειδικά στην Τήνο - γιατί θα τους χαλάσει λένε το περιβάλλον.

 Τα Πράσα της Τήνου για τα οποία αντιδρούν είναι ένα βουνό μόνο με πέτρα με μηδενική βλάστηση.

  Αντί οι Τήνιοι και οι υπόλοιποι νησιώτες, να φτιάξουν μόνοι τους δικά τους αιολικά πάρκα και να έχουν μόνιμα και για πάντα δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα προτιμούν να αγοράζουν και να καίνε πετρέλαιο. Όταν δεν θα βρίσκουν πετρέλαιο ας κάψουν τα ελάχιστα δέντρα τους ή και τα σπίτια τους εν ανάγκη.

Βέβαια οι δαιμόνιοι Τήνιοι έχουν και άλλη λύση. Θα κάνουν εξώδικα στη ΔΕΗ όταν τους κόβεται το ρεύμα.

Τρανταχτές αποδείξεις εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου