Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023

Δημοτικές εκλογές, μία «δημοκρατική» Απάτη ...

   Μην κυκλοφορείς πολύ στο δρόμο. Κινδυνεύεις να πιαστείς από την απόχη των υποψηφίων δημάρχων.

  Η όποια ανοιχτή υποστήριξη σε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο θα σου προσφέρει «ένα φίλο και εκατό εχθρούς».

  Στην μικρο - κοινωνία μας όλοι έχουμε φίλους σε όλους τους συνδυασμούς. Έχουμε ταυτόχρονα φίλους ή γνωστούς και πιθανώς όλους τους υποψηφίους δημάρχους.

  Γνωρίζω πολλούς που αποφεύγουν να περνούν ακόμα και έξω από εκλογικά μαγαζιά. Φοβούνται ότι θα τους δουν και θα τους «χρεώσουν». Τα μαγαζιά παρακολουθούνται από «αντιπάλους» και φτιάχνουν λίστες οπαδών.

  Παλαιότερα υπήρξε χωριό 150 κατοίκων που το μισό χωριό δεν μιλιόταν για χρόνια με το άλλο μισό λόγω της κόντρας δύο υποψηφίων προέδρων που ήταν μάλιστα και συγγενείς.

  Οι εκλογές αυτές είναι μια απίστευτη μέθοδος χειραγώγησης και διάσπασης των τοπικών κοινωνιών.

  Τι προτείνω;;;

  Έχουν την δύναμη και το ηθικό ανάστημα όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι να γίνουν ένα; Γιατί όλοι λένε ότι αγωνίζονται για το καλό του τόπου.

* Έτσι για να την σπάσουν στην κεντρική εξουσία.

  Θα συμφωνήσουν σε ένα ψηφοδέλτιο με επικεφαλής έναν για δήμαρχο. Θα καλέσουν τους πολίτες να ψηφίσουν μόνο έναν για δημοτικό σύμβουλο από το ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο. Αυτός θα είναι ο επόμενος δήμαρχος στα μέσα της θητείας μετά την παραίτηση του επικεφαλής.

  Το ψηφοδέλτιο θα περιλαμβάνει πολίτες που θα θέλουν να συμμετέχουν στα κοινά και θα πληρούν συγκεκριμένα προσόντα (γνώσης και συμμετοχής σε κοινωνικές δραστηριότητες). Αν υπάρξουν περισσότεροι από τους αναγκαίους υποψήφιοι το ψηφοδέλτιο θα καταρτιστεί με κλήρωση.

  Μετά τις εκλογές το αποτέλεσμα θα είναι. Ένας να έχει πάρει όλους τους σταυρούς. Αυτός θα είναι ο δεύτερος δήμαρχος στην μέση της θητείας του πρώτου. Οι υπόλοιποι αναγκαίοι δημοτικοί σύμβουλοι θα εκλεγούν με κλήρωση για το πρώτα 2,5 χρόνια της θητείας. Στην μέση της θητείας παραιτούνται όλοι και με νέα κλήρωση συμπληρώνεται το νέο δημοτικό συμβούλιο με νέο δήμαρχο και νέα μέλη.

  Είναι ο μόνος τρόπος να διασφαλιστεί η ενότητα της κοινότητας, η σύμπνοια μεταξύ των πολιτών και η κυριαρχία του εμείς έναντι του εγώ.

  Τώρα θα πουν κάποιοι. Μας πως θα εκλεγούν οι καλύτεροι; Αλήθεια πιστεύει κανείς ότι οι πιο ικανοί των συμπολιτών μας είναι αυτοί που εκλέγονται δημοτικοί σύμβουλοι;

  Το διαίρει και βασίλευε ήταν πάντα το μεγάλο όπλο της κεντρικής εξουσίας!

   Έχουμε την δύναμη να τους αφαιρέσουμε αυτό το όπλο;;;

  Καλή φώτιση για μια κοινωνία ενότητας και σύμπνοιας για το κοινό καλό!

  Θα μου πείτε είναι πολύ ρομαντικά όλα αυτά.

   Δυστυχώς όμως είναι η Αλήθεια και μόνο αυτή ελευθερώνει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου