Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Στρατός και αστυνομία έχουν ρόλους ή τους έχασαν;

 Στον Έβρο και τα νησιά ζούμε το θέατρο του παραλόγου σε ακραία μορφή.
 Το όνομα και μόνο, μας αποκαλύπτει τον ρόλο της αστυνομίας (Αστυ - νομία : Προστατεύει - επιβάλλει τον νόμο στο άστυ "πόλη").
 Τι δουλειά έχει η αστυνομία στα σύνορα αδέλφια;  Στα χερσαία σύνορα ρόλο έχει μόνο ο στρατός και στα θαλάσσια το πολεμικό ναυτικό και όχι το λιμενικό.
  Το παιχνιδάκι πρέπει επιτέλους να τελειώνει οριστικά.
 Στρώνουν μια σειρά νάρκες στον Έβρο, αποσύρεται η αστυνομία στα καθήκοντά της - τις πόλεις - και η Ελληνική κυβέρνηση (αν υπάρχει) ανακοινώνει. 
 Από αύριο όποιος περνά παράνομα τα σύνορα, πυροβολείται και τελειώσαμε.
 Τους λες δηλαδή, αν πηδήσεις από τον 6ο όροφο θα σκοτωθείς. Όποιος το κάνει, το επιλέγει, δεν φταις εσύ γιατί τον προειδοποίησες!
 Αντίστοιχος ρόλος ανήκει και στο πολεμικό ναυτικό έναντι οποιουδήποτε εισβολέα.
 Πότε άλλοτε στην ιστορία, εισβολείς αντιμετωπίζονταν με ρόπαλα και δακρυγόνα;
  Όποιος δε πολιτικός δηλώνει δημόσια ότι πρέπει να ανοίξουν τα σύνορα (δηλαδή σε εμπόλεμη κατάσταση συντάσσεται με τον εχθρό - Τούρκους και εισβολείς), να διώκεται για "εσχάτη προδοσία"!
 Στον στρατό λέγαμε "αλτ τις ει" αν μας πλησίαζε κάποιος στην σκοπιά. Αν δεν μας απαντούσε είχαμε χρέος να τον πυροβολήσουμε.
  Αυτό υπάρχει σήμερα στον Ελληνικό στρατό ή καταργήθηκε;
** Μην φοβάστε μόνο τότε δεν θα έχουμε νεκρούς, γιατί τότε κανείς δεν θα τολμήσει ούτε να διαβεί τον Έβρο, ούτε να πηδήξει στην θάλασσα με σωσίβιο.
  Αντιθέτως σήμερα με την τακτική του ρόπαλου διατρέχουμε εξαιρετικό κίνδυνο, να έχουμε πολλούς νεκρούς ένθεν και ένθεν, αν καταφέρουν και μπουκάρουν σπάζοντας τα σύνορα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου