Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023

«Οικολογίζοντες» φίλοι συνέλθετε!

 Ανοιχτή επιστολή προς «οικολογίζοντες» συμπολίτες και θύματα παραπληροφόρησης.

 Η μάχη προπαγάνδας για την ποινικοποίηση των ανεμογεννητριών σε σχέση με τις φωτιές στην χώρα μας, μαίνεται.

 Σήμερα θα κάνω μια απόπειρα ανάδειξης της κοινωνικής διάστασης του θέματος ενέργεια.

  Οι «ευαίσθητοι» φίλοι που κόπτονται δήθεν για το περιβάλλον, που τους ενοχλούν αισθητικά οι ανεμογεννήτριες ή τα φωτοβολταϊκά, ίσως έχουν παντελή άγνοια για το τι σημαίνει πραγματικά ρύπανση και φονική ενέργεια.

  Τους θυμίζω απλά ότι όταν δεν θέλεις ανεμογεννήτριες ή φωτοβολταϊκά θέλεις λιγνίτη, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

  Αν μετά την παρακάτω ενημέρωση, εξακολουθήσεις να πιστεύεις και να λες, ότι λες σήμερα, τότε συγγνώμη φίλε μου δεν έχεις το άλλοθι της άγνοιας.

  Γίνεσαι απλά ένας ενεργός παλιάνθρωπος!

  Κάνεις πολιτική ενεργειακής δουλείας παίζοντας με τις ζωές των άλλων. Κάνεις εκδρομές και ωραία πικ νικ στα δάση για να τα «προστατέψεις» από τις ανεμογεννήτριες, την ώρα που καρκίνος, εγκεφαλικά και θάνατοι στα ορυχεία του λιγνίτη είναι η καθημερινότητα.

  Αρκεί εσύ να δηλώνεις «ευαίσθητος οικολόγος»!

ΚΡΙΣΙΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 Για το «βρώμικο μυστικό της Ελλάδας» κάνει λόγο δημοσίευμα για το περιβάλλον το 2018.

Θέμα ο λιγνίτης: Η εξόρυξη, τα εξαφανισμένα χωριά, η υγεία εργαζομένων και κατοίκων της περιοχής. Η απεικόνιση είναι σαφής από τον αναπληρωτή διευθυντή Υγείας της Περιφέρειας που γράφει προς το υπουργείο Υγείας ότι :

«… 7 στους 10 θανάτους στην Πτολεμαΐδα σχετίζονται με καρκίνο ή θρομβοεμβολικές ασθένειες (εγκεφαλικό, πνευμονική εμβολή). Τα καρκινικά κρούσματα έχουν αυξηθεί κατά 16% από το 1950 και το ποσοστό, τη συγκεκριμένη περίοδο, βρίσκεται στο 30,5%...»

Ανοιχτές πληγές στις λιγνιτοφόρες περιοχές

Καρκίνος, εγκεφαλικά, τερατογεννέσεις (11.50)

* Συγγνώμη φίλε αν σε στενοχώρησα, αλλά η παράνοια δεν αντέχεται πλέον.

  Έχω πολύ καλούς φίλους παρασυρμένους από την μαύρη προπαγάνδα της εποχής. Ζητώ διπλά συγγνώμη από αυτούς γιατί τους στενοχωρώ με τους χαρακτηρισμούς, αλλά η αλήθεια δυστυχώς πονάει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου