Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 12 Αυγούστου 2023

Να τελειώνουμε με την παράνοια …

   Δεν είναι δυνατόν ως κοινωνία να απαιτούμε κάποιοι να χάνουν τα χωριά τους, τα σπίτια τους και κυρίως την υγεία τους (Περιοχές με λιγνιτωρυχεία).

  Γιατί σε κάποιους άλλους απλά ενοχλεί την αισθητική τους να βλέπουν ανεμογεννήτριες σε βουνοκορφές, όταν πηγαίνουν για πικ νικ.

  Άμεσα προτεινόμενα μέτρα.

  Στις περιοχές που έχουν λιγνιτωρυχεία είτε σε λειτουργία είτε όχι (ανεξάρτητα αν τώρα είναι εκτός λειτουργείας τα θερμοηλεκτρικά εργοστάσια) δωρεάν ρεύμα στους κατοίκους των ευρύτερων περιοχών, ως μικρή αποζημίωση για την βλάβη που έχει προκληθεί στην υγεία τους (όχι στην αισθητική τους).

  Στις περιοχές με μεγάλο αξιοποιήσιμο αιολικό δυναμικό, που οι κάτοικοί τους εμποδίζουν βίαια την κατασκευή αιολικών πάρκων, άμεση διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

  * Υπάρχουν βέβαια και πιο οικολογικές λύσεις στο πρόβλημα που θα προκύψει.

  Στις περιοχές με ισχυρό "οικολογικό κίνημα" που θα διακοπεί η παροχή ρεύματος να γίνει επιδότηση για την αγορά ποδηλάτων με δυναμό.

  Με αυτό τον τρόπο οι κάτοικοι θα παράγουν μόνοι τους την ενέργεια που χρειάζονται κάνοντας ποδήλατο στο σπίτι τους. Παράλληλα θα κερδίζουν και τα έξοδα σε γυμναστήρια κάνοντας δωρεάν γυμναστική.

Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου