Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

Περί ορθολογισμού … "δεν πιστεύεις στην επιστήμη;"

 "Δεν πιστεύεις στην επιστήμη;" Μας ρωτούν όλοι αυτοί που πιστεύουν τον Προτοσάλτε και τον Ευαγγελάτο, τους οποίους έχουν ταυτίσει με την επιστήμη.

Πολλοί φίλοι συχνά μου λένε. Εσύ ο άνθρωπος των θετικών επιστημών πως είναι δυνατόν να μην είσαι ορθολογιστής και έχεις γίνει τώρα αρνητής της επιστήμης κλπ.  

  Απαντώ λοιπόν. Ήμουν και παραμένω ορθολογιστής στα ανθρώπινα.

  Ορθολογισμός σημαίνει αποδοχή μόνο αυτών που αποδεικνύονται. Οι αποδείξεις σχετίζονται μόνο με δεδομένα αριθμών και επεξεργασία τους. Αποδείξεις ποτέ δεν θεωρούνται δεδομένα των αισθήσεων. Είδα εικόνες ή άκουσα στην τηλεόραση.

  Αποδείξεις επίσης μπορούν να θεωρηθούν εμπειρίες και γνώσεις περιπτώσεων ανθρώπων του περιβάλλοντός μας (οικογένειας, γειτονιάς, χωριού ή πόλης) στις οποίες έχουμε αξιόπιστη πληροφόρηση, μόνο από οικείους και όχι από αυτό που λέμε (ακούστηκε …).

  Ας δούμε λοιπόν τα δεδομένα και τις πηγές τους.

  Ως αξιόπιστες πηγές αναγνωρίζω την ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνική στατιστική υπηρεσία) και τον ΕΟΔΥ (Εθνικός  Οργανισμός Δημόσιας Υγείας).

- Η ΕΛΣΤΑΤ μας πληροφορεί ότι: ο συνολικός αριθμός θανάτων από όλες τις αιτίες ήταν:

Κατά το έτος 2019 (χωρίς covid): 124.538

Κατά το έτος 2020 (και με covid): 130.288

* Αύξηση κατά 5750 από όλες τις αιτίες.

- Ο ΕΟΔΥ μας πληροφορεί ότι ο αριθμός θανάτων (από 20/3/20 έως 20/3/21_ένα έτος) μόνο από covid ήταν, το 4,2% των θανάτων ασθενών με υποκείμενα νοσήματα και covid, δηλαδή 312 θάνατοι μόνο από covid.

** Η συνεισφορά του covid στην αύξηση του αριθμού των θανάτων ήταν ασήμαντη (5% της αύξησης από όλες τις αιτίες)

  Επίσης ο ΕΟΔΥ μας πληροφορεί ότι (σε ένα έτος – στοιχεία 20/3/21) σε σύνολο 235.611 κρουσμάτων υπήρξαν 7.421 θάνατοι (και με covid) και 312 θάνατοι (μόνο από covid).

Ο ΕΟΔΥ μας λέει ότι σε κάθε 10.000 κρούσματα πέθαναν 13 άτομα (0,13% θνητότητα).

  Νόσος με θνητότητα 0,13% ποτέ δεν χαρακτηρίστηκε όχι επιδημία αλλά ούτε καν ασθένεια.

Για να κατανοήσουμε τι σημαίνει θνητότητα και επιδημία ή πανδημία θα δούμε γνωστές επιδημίες ή πανδημίες που ταλαιπώρησαν την ανθρωπότητα.

Πάντα θα έχουμε μπροστά μας την θνητότητα του covid 0,13% [13 θάνατοι σε 10.000 κρούσματα] για να έχουμε συγκρίσεις.

1. Ισπανική γρίπη 2,5% [250 θάνατοι σε 10.000 κρούσματα]

2. Κίτρινος πυρετός 6% [600 θάνατοι σε 10.000 κρούσματα]

3. Πανώλη 50% [5.000 θάνατοι σε 10.000 κρούσματα]

4. Έμπολα 60% [6.000 θάνατοι σε 10.000 κρούσματα]

5. Κορονοϊός 0,13% [13 θάνατοι σε 10.000 κρούσματα]

Συγκρίσεις και συμπεράσματα δικά σας για το αν υπάρχει πανδημία ή όχι.

  Ποιο τώρα είναι το αποτέλεσμα του μη ορθολογικού τρόπου σκέψης της πλειοψηφίας των ανθρώπων; Είναι η αποδοχή της ύπαρξης πανδημίας και κατά συνέπεια των μέτρων για την προφύλαξη από αυτήν.

  Τα μέτρα:

1. Μάσκα (μειωμένο οξυγόνο, αυξημένο διοξείδιο και μικροβίων κατά την εισπνοή).

2. Τεστ (επαφή με επικίνδυνη καρκινογόνο αποστειρωτική ουσία, οξείδιο του αιθυλενίου).

3. Εμβόλια (οι εμβολιασμένοι συνεχίζουν να προσβάλλονται και να μεταδίδουν τον ιό, έχουν παρενέργειες και προκύπτουν πολλοί θάνατοι).

* Πληροφορίες από την στατιστική υπηρεσία εδώ.

Είναι δυνατόν να θεωρείται ορθολογιστής αυτός που ακούει και πιστεύει τον κάθε «δημοσιογράφο» της δεκάρας;

  Πόσο γρήγορα ξεχάσαμε την εικόνα της ακτινογραφίας με κορονοϊό για να δείξουν την καταστροφή που προκαλεί στους πνεύμονες και μετά αποδείχτηκε ότι ήταν του 2015;

  Πόσο γρήγορα ξεχάσαμε το βίντεο από βάρκα σε κάποιο νησί που έδειχνε στην εορτή των Θεοφανίων να ρίχνουν τον σταυρό στην θάλασσα, και οι «δημοσιογράφοι» να ωρύονται γιατί οι επιβαίνοντες στην βάρκα δεν φορούσαν μάσκες και αποδείχτηκε ότι το βίντεο ήταν τουλάχιστον τριών ετών;

  Ο λαός μας λέει "μια φορά ψεύτης, για πάντα ψεύτης"!

  Όσο για την διοικούσα εκκλησία, που δεν φαίνεται να έχει και πολλή σχέση με την εκκλησία του Χριστού, απολαύστε εδώ τον Μητροπολιτη Κορίνθου που έφτασε να βλέπει και "ομαδικούς τάφους". Η κατάσταση πλέον είναι εξαιρετικά σοβαρή είτε με ο μυαλό, είτε με την σκοπιμότητα αυτών των ανθρώπων.

  Ποιός θα μας εξηγήσει το παρακάτω δεδομένο;

  Υπήρξαν πολλοί συμπολίτες μας που βρέθηκαν θετικοί στον ιό και τους πρότειναν νοσηλεία σε νοσοκομείο ή ακόμα και εντατική και διασωλήνωση.    Όσοι αντέδρασαν και με συνδρομή ακόμα και δικηγόρων έφυγαν από το νοσοκομείο (που τους προόριζαν για ΜΕΘ), ουδείς από αυτούς πέθανε στο σπίτι του από τον ιό.

  Νεκροί από τον ιό είναι μόνο διασωληνωμένοι! 

  Αυτό το γεγονός προβληματίζει ή ανησυχεί κανέναν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου