Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

Σαφές το Ασαφές Σεβασμιώτατε … Κορίνθου

 Η ομιλία του Μητροπολίτη Κορίνθου Κου Διονυσίου στο Λουτράκι παραμονή της Παναγίας της Γιάτρισσας  (7.9.2023)

  Τι απογοήτευση γευθήκαμε με την πανδημία, τι φόβος μας κατέλαβε με τους θανάτους που αυτή έφερε; και το αθεράπευτο για έτη ολόκληρα; Τι απογοήτευση γευθήκαμε όταν η οικονομική καταστροφή σχεδόν σε όλη την Ευρώπη έπληξε κυρίως την πατρίδα μας και ακούσαμε από μικρούς και μεγάλους τα εξ αμάξης; Τι δεν βλέπουμε τώρα με τις θεομηνίες, με τις πυρκαγιές.

  Τι δεν βλέπουμε με την αλλοίωση των χαρακτήρων του ανθρώπινου γένους, καθώς βλέπουμε έτσι αμεταμέλητα σκληρόκαρδα να πετάνε ανθρώπους στη θάλασσα γιατί το iq τους είναι χαμηλό. Και αυτοί τάχα να λένε πως σέβονται την φύση, για την φύση και αγαπούν πιο πολύ τα σκυλιά και τα γατιά από τους ανθρώπους, και μένουν ασυγκίνητοι μπροστά στον ανθρώπινο πόνο και δεν υπολογίζουν τίποτε.

  Ακούς να λένε οι ειδικοί επιστήμονες,. Το άκουσα στην τηλεόραση, από τους ειδικούς να λένε. Τέτοια βροχή έχει να πέσει εδώ και χίλια χρόνια. Όχι μόνο στην πατρίδα μας, αλλά παντού. Μα δεν προσέξαμε τίποτε; Ούτε τις υποδομές μας, ούτε τα σχέδια μας, ούτε τις μελέτες μας. Τι κάνουμε τόσα χρόνια, που αφήνουμε αυτόν τον λαό; Σου λένε ότι και να κάναμε, πάλι θα πέφτανε. Που θα πάνε τα σπίτια όταν το νερό τα καλύπτει μέχρι τα κεραμίδια, μπορούν να σταθούν;

  Και τότε εμείς αρχίζουμε να σκεφτόμαστε Θα το πω και θα χαρείτε που θα το ακούσετε δημόσια από τον δεσπότη σας. Θα πω ότι μας έμεινε πράγματι ο Θεός και η Παναγία η Γιάτρισσα. Πότε όλη αυτήν την περίοδο κλίναμε γόνυ ψυχής και καρδίας στην Παναγία;

  Και τι μας νοιάζει τώρα; Αν θα βγάλουμε ταυτότητες που θα έχουνε το τσιπάκι ή χωρίς το τσιπάκι. Αν οι ταυτότητες, που δεν τις θέλαμε και κάναμε συλλαλητήρια, τώρα είναι καλές ταυτότητες και τα τσιπάκια τα τωρινά είναι πιο αθώα από τα άλλα και ας μας δέσουν χειροπόδαρα. Αυτήν την ελευθερία θέλουμε;

  Εγώ λέω όχι, εγώ δεν την αποδέχομε αυτήν την ελευθερία και ως πνευματικός σας πατέρας λέω όχι. Αλλά λέω ναι, στο να έχομε την ιδιοπροσωπία μας ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Να μην φοβόμαστε κανέναν άνθρωπο, παρά μόνο τον Θεό και την μητέρα του. Αυτούς να φοβόμαστε. Το λέω δυνατά και το φωνάζω με παρρησία χωρίς να προκαλώ οτιδήποτε άλλο ή φόβο ή όπως θέλετε να το ερμηνεύσετε.

  Το λέω δυνατά για να το ακούσω και εγώ και να αγωνιστώ μαζί με τον κλήρο μας για την ελευθερία της ψυχής μας, για την υγεία μας την ψυχοσωματική. Και αν έχουμε αυτήν και γεφύρια να μας λείπουν, και σχολεία να μας λείπουν, και δρόμοι να μας λείπουν, και φάρμακα να μας λείπουν, τότε θα ζήσουμε και θα λέμε αυτό που έλεγαν μέχρι τώρα οι πατέρες μας.

  Τι όμορφη που ήταν η ζωή μας τότε και ας τρώγαμε ψωμί με πελτέ και ζάχαρη. Τώρα που τα έχουμε όλα, τίποτα δεν μας φτάνει, τίποτα δεν μας θεραπεύει, τίποτα δεν μας ικανοποιεί.

  Άρχοντές μου δεν θέλω να σας προκαλέσω, είστε σάρκα από την σάρκα μας. Δεν θέλω να πιστέψω ότι ασκώντας τα καθήκοντά σας δεν αγαπάτε αυτόν τον λαό.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

- Λέω όχι στην ελευθερία που έχει σχέση με τις ταυτότητες, αλλά λέω ναι στην ιδιοπροσωπία μας ως Χριστιανοί και να μην φοβόμαστε κανέναν παρά μόνο τον Θεό και την Παναγία!

Θα αγωνιστώ για τη ελευθερία της ψυχής μας!

ΥΓ: Επειδή εγείρονται πολλά σχόλια και ερωτηματικά στο αν είπε ΟΧΙ ή ΝΑΙ στις νέες ταυτότητες ο Μητροπολίτης Κορίνθου. Είναι πολύ απλό.

Να δώσει η Μητροπολίτης μια σαφή δήλωση προς τα ΜΜΕ που να ξεκαθαρίζει με σαφήνεια με ποιους πάει και ποιους αφήνει.

Νομίζουμε ότι η Πυθία ανήκει στην αρχαιότητα.

* Προσωπικά εύχομαι να κατάλαβα λάθος ….

Αν πραγματικά ο Μητροπολίτης εννοούσε, ΟΧΙ στις νέες ταυτότητες. μπορεί να στείλει ένα κείμενο στις εκκλησίες της Κορινθίας και να καλεί τους Χριστιανούς; να μήν πάρουν την νέα ταυτότητα! (Τόσο απλό για να λυθεί κάθε παρεξήγηση).

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.

Τότε θα αναφωνήσουμε όλοι και πρώτος εγώ, ΑΞΙΟΣ!

ΥΓ: Να θυμίσω ότι ο Σεβασμιώτατος έχει ένα ιστορικό ανάλογων λόγων. Όταν μίλαγε για ομαδικούς τάφους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου