Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023

Μαθηματικά

Μαθηματικά απολύτως χρήσιμα για την κατανόηση και μελέτη των Θετικών Επιστημών.

 1. ΠΡΑΞΕΙΣ (11) _ κατεβάζω βίντεο

2. ΔΥΝΑΜΕΙΣ (16) _ κατεβάζω βίντεο

3. ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ (7) _ κατεβάζω βίντεο

4. ΓΡΑΦΗ ΑΡΙΘΜΩΝ ( 9 ) _ κατεβάζω βίντεο  - ασκήσεις

5. ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΙΣΩΣΕΩΝ

6. ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ ΘΕΩΡ. _ ΤΡΙΓΩΝΟΜΕΤΡΙΑ (7)

Αγαπητοί φίλοι

Πολλοί ίσως είχατε μέχρι τώρα την εξής εμπειρία:

Είδατε το παιδί σας πιθανόν και να αριστεύει στο γυμνάσιο. Είδατε να έχει υψηλή βαθμολογία στα μαθηματικά και την φυσική (βαθμούς πάνω από 17). Αρχίσατε να πιστεύετε ότι το παιδί σας, μπορεί και να είναι γεννημένο για μαθηματικός.

Στο λύκειο ξαφνικά πέφτετε από τα σύννεφα βλέποντας βαθμολογίες στα μαθηματικά και την φυσική ακόμα και κάτω από 10. Προσαρμοζόσαστε τώρα στην ιδέα ότι τα παιδί σας μάλλον είναι γεννημένο για φιλόλογος (άκρα αντίθετα).

Τι συνέβη όμως;

Το παιδί σας ποτέ δεν κατανόησε τα απολύτως αναγκαία και πολύτιμα μαθηματικά «εφόδιο για όλο το σχολείο (γυμνάσιο και λύκειο) και εφόδιο ζωής». Στο γυμνάσιο δυστυχώς οι μαθηματικοί άλλα τα θεώρησαν γνωστά από το δημοτικό (που δεν ήταν) και άλλα τα διεκπεραίωσαν με σύντομη διαδικασία, ώστε να «βγει η ύλη του υπουργείου» όπως λένε.

Αρκούνταν στο γεγονός ότι το παιδί σας αποστήθιζε θεωρίες που αυτοί (οι καθηγητές) έβαζαν στα διαγωνίσματα, έβαζαν και μεγάλους βαθμούς να γλυτώνουν τις γκρίνιες από εσάς, αλλά ποτέ δεν έλεγξαν την κατανόηση αυτών που δίδασκαν.

Αυτός είναι ο λόγος δημιουργίας βιντεο - μαθημάτων αυτών των μαθηματικών που αν τα παιδιά σας τα μάθουν, δεν θα χρειαστούν ποτέ και κανένα φροντιστήριο στα μαθηματικά.

* Αυτά προέρχονται από την εμπειρία διδασκαλίας φυσικών επιστημών στο λύκειο. Η άγνοια αυτών των μαθηματικών εμποδίζει την μάθηση και στα μαθηματικά και τις φυσικές επιστήμες στο λύκειο.

ΧΡΗΣΗ ΒΙΝΤΕΟ

1. Στέκομαι μπροστά στον Η/Υ με ένα τετράδιο και ένα μολύβι στο χέρι.

2. Παρακολουθώ το βίντεο και γράφω ότι βλέπω. Αν κάτι δεν κατάλαβα καλά, επιστρέφω πίσω το βίντεο και το ξαναβλέπω.

3. Όταν δίνεται άσκηση, παγώνω το βίντεο, λύνω την άσκηση και συνεχίζω το βίντεο να δω αν έλυσα σωστά την άσκηση.

4. Όταν τελειώσεις όλα τα βίντεο (με την σειρά που δίνονται) και λύσεις αντίστοιχες ασκήσεις, θα έχεις μάθει όλα τα μαθηματικά που θα σου κάνουν εύκολη την ζωή σε γυμνάσιο και λύκειο.

5. Θα διαπιστώσεις τότε ότι τα μαθηματικά είναι ίσως το ευκολότερο μάθημα που έχεις στο σχολείο.

- Ο συνολικός χρόνος των βίντεο μαθηματικών είναι:  3 ώρες και 48 λεπτά (218 λεπτά)

- Αν διαθέσετε 10 λεπτά την ημέρα, θα χρειαστούν 20 ημέρες να τα τελειώσετε.

Τα βίντεο είναι χρήσιμα και πολύτιμα για μαθητές από ΣΤ΄ δημοτικού μέχρι και Γ΄ γυμνασίου και βεβαίως μέχρι και Γ΄ λυκείου για όποιον ακόμα δεν τα κατάλαβε.

Γιάννης Σιτές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου